Network marketing hakkında

Sual: Flexkom diye bir network şirketi var bu şirkete bir miktar parayla üye oldum ve bu şirket şöyle diyor; (flexkom türkiye`nin ilk e-network şirketidir flexkom iki muhteşem pazarin kombinasyonudur.

 1. E-ticaret

 2. Network marketing.

 

Network marketing, son yıllarda -her ölçekte- şirketlerin müşteriye daha kolay ulaşmak, sadık müşteriler ve çalışanlar sağlamak, kısaca ürün satışlarını arttırmak için kullanmaya başladığı etkili bir dağıtım ve kazanç sistemidir. Network marketing sektöründe yılda 200 milyar $ ciro dönmektedir. Gelecek 10 yılda bu rakamın 1 trilyon $ ı bulacağı tahmin ediliyor, istatistikler de bunu doğrular nitelikte. Wellness şirketlerinden farklı olarak temizlik, gıda, giyim, elektronik gibi sektörler ve amazon.com, ıbm, citi group gibi önemli markalar da bu sistemi benimsemeye başlamışlardır. Üniversitelerde ders olarak verilmesi, finans uzmanlarının bu sektörde büyük gelecek görmesi daha da cazip kılmaktadır. Dil, din ırk, cinsiyet, meslek ayrımı yapmaksızın büyüyen ekipler bu pastadan paylarını alırlar. Network marketing sıradan insanlara sıra dışı kazanç imkanı veren tek sistemdir. Tek başına mümkün olmayan iş hacmi network marketing sistem ile mümkündür. 1 kişinin %100 çabası yerine 100 kişinin %1 lik çabası. Enerji ve zaman kaybını engeller.) Burda ben insanları bu şirkete dahil edersem ve kobilerle anlaşma yaparsam buralardan gelir elde edeceğimi söylüyorlar. vel hasıl yanlış bir iş yapmak istemiyorum.

Cevap: Cenâbı Hak mü’minlere rıza, helal ve hayır üzere dayanışıp yardımlaşmalarını emretmiştir. Birbirlerinin kazançlarını batıl yollarda (gerçek kaynakları meşru mu değil mi belli olmayan) harcamamayı, gerçek iç yüzünü bilmedikleri şeylerin peşlerine düşmemeyi emretmiştir. Cenâbı Peygamber de bizlere helalin ve haramın açık delillerle belli olduğunu ikisinin arasında helal görünümlü harama bulaşık şüpheliler olabileceğini imanımızın selameti için şüphelileri terk etmemiz gerektiğini tavsiye buyurmuştur. Bu bahsettiğiniz şirketler isimlerinden de anlaşılacağı üzere Hrıstiyanlar tarafından kurulmuş hiçbir İslâmî yükümlülüğe riayet etmedikleri açıkça görülmektedir. Şer olan şeyleri bilmeyen şerre bulaşır. Kim hayırda veya şerde bir çığır açarsa ona katılanlar sayısınca ecir veya masiyet elde der. İmanın temel ilkesi Hakk’ı Hak görüp ittiba etmek batılı her ne surette olursa olsun iyi tanıyıp ictinab etmektir.

Selam ve dua ile.